News | A-LAW International Law Firm

News

Brexit-citizen of Great Britain

legal news |
14 March 2018

Many citizens of Great Britain, living in Belgium are questioning themselves – what to do?   A-Law can help you to resolve your problems and also if wanted to see if you can apply for Belgium citizenship.   Also we can help you if you live in France  - Germany or the Netherlands.

Poco a Poco

event |
19 February 2018

Op 17 maart 2018 is het eerste evenement van 2018 waarmee Lions Voorkempen naar het grote publiek trekt.                                           Poco a Poco.   Een uniek concert waarbij je met een avondvullend amusement een groep mensen meer dan een hart onder de riem steekt.

Verkeer in de haven

legal news |
07 February 2018

Jaren geleden schreef ik een uitgebreid artikel over dit onderwerp. Inmiddels werden nog enkele artikels over dit onderwerp gepubliceerd. Het onderwerp blijft echter tot discussies leiden. Onlangs verscheen er een vonnis van de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen met als datum 13.2.2017.

Europese privacy regels en advocaten

legal news |
01 February 2018

Op 23 februari 2018 gaat mr Dirk De Beule een workshop volgen over dit onderwerp. In de week na 23.2 zal op de website meer hierover verschijnen.    

Consulaat Hongarije levert akten en attesten af

legal news |
30 January 2018

Het consulaat van Hongarije in België liet aan onze FOD Buitenlandse Zaken weten dat het consulaat sinds 1 januari 2018 bevoegd is om afschriften en uittreksels van Hongaarse akten van de burgerlijke stand af te leveren.  

Rechtsbijstand en auto

legal news |
30 January 2018

Verleden week verscheen in alle Vlaamse kranten een artikel dat de Vlamingen bijna niet weten dat zij beroep kunnen doen op hun rechtsbijstand wanneer zij voor de politierechtbank moeten verschijnen.   Bijna alle Vlamingen (Belgen)(99%) hebben een rechtsbijstand afgesloten.

Pop-up : schiet niet in uw eigen voet ! Neen Vlaamse regering komt u ter hulp

legal news |
30 January 2018

Wat is dat ? Is het huren van een handelszaak van korte levensduur in een handelspand (van een paar maanden naar een jaar).

Artikel 32.2 CMR : Internationaal vervoer over de weg

legal news |
30 January 2018

Dit artikel stelt, zoals wij reeds in andere artikels bespraken, dat een schriftelijke vordering de verjaring schorst tot aan de dag waarop de vervoerder de vordering schriftelijk afwijst en de daarbij gevoegde stukken terugzendt.

Het panoramarecht, een nieuw recht in de maak ?

legal news |
02 January 2018

Voor meer informatie zie onderstaand document. Indien u nog bijkomende vragen heeft, contacteer A-LAW Advocaten.

A-Law focus op Nederlands recht naast Belgisch recht

legal news |
12 December 2017

Om de haverklap worden er seminaries georganiseerd waar de cultuurverschillen inzake zakendoen in België en Nederland uitvoerig worden toegelicht.   Dat dit terecht geschiedt, blijkt uit de actualiteit.

Pages

Latest news

// / 19 February 2018

Poco a Poco

// / 07 February 2018

Verkeer in de haven

Regions of support

Whether you seek legal assistance in your own country or on the other side of the planet.

find your A-LAW attorney»

Belgium (Headquarters)
Vlaamse kaai 76, 2000 Antwerp (Belgium)
Tel. +32 (0) 3 232 68 88

info@a-law.eu