A-Law focus op Nederlands recht naast Belgisch recht | Patricia Leers A-LAW International Law Firm

A-Law focus op Nederlands recht naast Belgisch recht

legal news

Om de haverklap worden er seminaries georganiseerd waar de cultuurverschillen inzake zakendoen in België en Nederland uitvoerig worden toegelicht.   Dat dit terecht geschiedt, blijkt uit de actualiteit.

Zo werden ook bij de fusie Ahold Delhaize de nodige moeilijkheden ondervonden : zie De Morgen https://www.demorgen.be/economie/fusie-ahold-delhaize-dreigt-mis-te-lopen-door-cultuurverschillen-b713f57d/tnAt4/

Kennis van het Nederlands recht is dan ook een bijzondere troef voor A-Law.

De Nederlandse markt en de Belgische markt blijven immers belangrijke afzetmarkten.

Ook A-Law was reeds gastspreker op deze seminaries. 

Dit, mede gelet de aanwezigheid binnen het A-Law team van twee in Nederland opgeleide juristen en advocaten waardoor de ondernemer met kennis van het Nederlands recht vanuit België kan begeleid worden en vice versa.

Dat deze Nederlandse juristen inmiddels ook het Belgisch recht beoefenen maakt de rechtsvergelijkende oefening en aanwezige kennis binnen ons kantoor bijzonder verrijkend voor de internationale ondernemer.

De te behandelen rechtsmateries gaan van oprichting van vennootschappen (BV en NV in Nederland, BVBA en NV in België) tot vragen van arbeidsrecht, contractenrecht, consumentenbescherming, overheidsopdrachten, verkeer, transport, verzekering, distributie, verkoop, agent, franchise, licentie enz..

Voor meer info contacteer advocaat Patricia Leers,  hoofd van het internationaal departement.

 


Regions of support

Whether you seek legal assistance in your own country or on the other side of the planet.

find your A-LAW attorney»

Belgium (Headquarters)
Vlaamse kaai 76, 2000 Antwerp (Belgium)
Tel. +32 (0) 3 232 68 88

info@a-law.eu